Tillhör du en av dom som både har hunnit träna och beta av någon timmes jobb innan de flesta andra har ätit frukost?

Många av världens ledare och superentreprenörer hinner med en halv arbetsdag innan klockan ens har slagit åtta.

Vem drömmer inte om att få mer tid till alla arbetsuppgifter som pockar på? En enkel lösning på problemet kan vara att frigöra arla morgontimmar som annars hade ägnats åt sömn. I USA har det bildats en vurm kring fenomenet tidiga morgnar sedan ledarskapsgurun Robin Sharma började kalla folk som går upp i ottan för ”The 5 am Club”.

Det handlar om att använda tiden till fysisk aktivitet, noggrann arbetsplanering och en stunds jobbrelaterad inspiration. Även om du känner dig trött, är hjärnan alert efter nattsömnen. Det ger dig en bra start på dagen och gör att du kan släppa planeringsmoment du annars har i huvudet. Du blir därmed mer koncentrerad och effektiv i ditt arbete.

Alla är dock inte lika positiva till 5 am-konceptet. När du väljer en sak, innebär det att du väljer bort någonting annat. Alltså måste kvällarna kapas för att skapa fler timmar på morgonen säger forskare på Lunds universitet. Det finns dock en seglivad föreställning om att den som går upp tidigt har mer disciplin och en högre moral än någon som är vaken till sent på natten. Att vara morgonpigg är en statusmarkör som går långt tillbaka i tiden.

Hur gör du?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: