Inte alltid bättre att jobba hemifrån

Hur ser du på att jobba hemifrån? Trots att fler fått allt bättre tekniska förutsättningar för distansarbete fortsätter de allra flesta att pendla till arbetsplatsen är slutsatsen i en avhandling från Stockholms universitet.

De mest styrande sociala normerna handlar om att man inte anses jobba om du inte är plats och att samarbete i team på arbetsplatserna är väldigt viktigt, konstateras det i avhandlingen.

De tillfrågade säger att möten ansikte mot ansikte har en särskild betydelse för att skapa relationer med kunder och kollegor. De anger även andra avgörande skäl till varför det är viktigt att vara på plats på jobbet, exempelvis vikten av att kunna bolla idéer och att direkt kontakt minskar riskerna för missuppfattningar mellan kollegor. Ett ökat tempo till följd av förbättrad elektronisk kommunikation har också för många ökat behovet av att ha kollegor nära till hands.

Vad tycker du?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: